La Caza

La Caza

Barcelona : Cameo, cop. 2013

L'any 2012 el director danès Thomas Vinterberg va rebre el reconeixement internacional amb "La caza", pel·lícula guardonada a Cannes, als BAFTA, als Globus d'Or, i als premis Goya, entre molts d'altres.

Vinterberg, un dels principals exponents del col·lectiu d'avantguarda Dogma 95 juntament amb Lars Von Trier, s'havia donat a conèixer anys abans amb algunes pel·lícules d'èxit com La celebración. La caza manté elements estilístics típics d'aquest moviment, en què es fuig de la utilització de tot tipus d'efectes artificials per donar més força a la història i a la interpretació dels actors.   

En Lucas (Mads Mikkelsen, conegut per ser el dolent de més d'un èxit de taquilla) està en plena reconstrucció de la seva vida després d'un divorci complicat. Viu en un poblet idíl•lic, és educador d'una llar d'infants on nens i pares l'aprecien, té una nova parella i la relació amb el seu fill adolescent va millorant a poc a poc.

Quan sembla que tot comença a encaixar, una mentida innocent de la petita Klara fa que la seva vida es capgiri. De sobte aquell entorn que el va rebre amb els braços oberts es torna hostil i en Lucas haurà de lluitar per fer prevaldre la veritat. 
 <

A partir d'aquest desencadenant aparentment petit es comença a desenvolupar un thriller molt complex. Vinterberg mostra la veritat als espectadors des del primer moment per aconseguir la seva empatia envers Lucas i situar-los enmig del conflicte.

La pel·lícula juga amb les contradiccions i planteja algunes preguntes a nivell social de resposta complicada. Què pesa més: la presumpció d'innocència o la rumorologia de les comunitats petites? La solidesa d'una vida respectable, o el poder de la paraula d'un infant? La confiança de tota una vida o el rebuig provocat per una sospita?

En definitiva, "La caza" és una pel·lícula que deixa marca.

 

Més informació:

Recomanat per Aina Homs. Bib. Polinyà

02/11/2015