Cicatriz

Cicatriz

Gómez-Jurado, Juan

Barcelona : Ediciones B, 2015

Juan Gómez Jurado va ser un dels impulsors de la iniciativa 1 libro 1 euro a favor de Save the Children després de publicar l'article La piratería no existe a Hypertextual a inicis de 2011. Ha viscut a Madrid, Nova York i Santiago de Compostela.

Va néixer a Madrid a l’any 1977. És llicenciat en Ciències de la Informació i ha treballat com a periodista a diferents mitjans de comunicació com Radio España, 40 Principales, El Mundo i Canal +. Ha col·laborat amb revistes com Qué Leer, Jot Down i New York Times Book Review. Va publicar la seva opera prima Espía de Dios a l’any 2006 i des de llavors ha escrit mitja dotzena de novel·les que han estat èxits de venda a més de 40 països. També ha escrit llibres infantils i juvenils protagonitzats per un personatge anomenat “Alex Colt”.

El protagonista del llibre "cicatriz" és Simon Sax, un geni de la informàtica que està a punt de fer-se ric amb un algoritme de reconeixement visual que ha de canviar el món, però ja des de la primera pàgina intuïm que s’ha ficat en un problema massa gran perquè tot surti tal com ell espera. Com que les relacions socials no son el seu fort  i se sent molt sol, ha buscat a Irina (la seva parella) a una web de contactes per internet. Ella té una estranya cicatriu al rostre que amaga una història personal inquietant i terrible.

Res no és el que sembla en aquest thriller trepidant que et posa en alerta així que comences a llegir-lo. L’autor et va portant per la vida dels personatges amb una habilitat astoradora per crear suspens i misteri. Realment ha sabut trobar una fórmula molt eficaç per atrapar el lector en una història afectiva plena d’acció i tensió.

Llegir aquesta novel·la és viatjar des de Chicago a Afganistan, des de Rússia fins al capdamunt d’unes muntanyes perdudes on la vida humana és gairebé anecdòtica. Em ella trobaràs assassinats, lluites increïbles de superació, venjança, drogues, baixos fons, dimonis personals, genialitat, esperança i adrenalina.

Confesso que m’ho he passat molt bé llegint “Cicatriz” per la manera en què està escrit. Ha estat un plaer volar vertiginosament sobre les seves pàgines per descobrir com han anat encaixant totes les peces i s’han anat desvetllant tots els misteris.

Us deixo una frase brillant que m’ha resultat molt inspiradora: “Todo lo necesario para el triunfo del mal es que los hombres buenos no hagan nada.”

 

Més informació:

Recomanat per Susi Rodríguez. Bib. Districte 3. Terrassa.

14/09/2018