El Meu germà persegueix dinosaures :

El Meu germà persegueix dinosaures :

Mazzariol, Giacomo

Barcelona : Nube de Tinta, 2017

Giacomo Mazzariol va néixer a Itàlia, concretament  a Castelfranco Veneto on viu amb els seus pares i els seus dos germans Chiara i Giovanni. El març del 2015 va penjar a You Tube un vídeo on entrevistava el seu germà, un nen de 12 anys amb Síndrome de Down, que explicava la seva visió de la vida. El vídeo es va fer viral i va tenir molta repercussió a la premsa italiana.

Després d’ això en Giacomo  va decidir escriure la historia del seu germà i els sentiments que es van despertar en ell quan va saber el que li passava . De cop, en l’ adolescència, la complicitat que havia tingut amb en Giovanni, des del seu naixement, es va tornar  incomoda i estranya. Se sentia enfadat desgraciat i avergonyit del seu germà. El llibre ens parla de tot això i de com es va adonar que,  això que ara feia ell, era el que sempre havia fet la gent quan els veien junts i que a ell el molestava.

El llibre és tendre i fins i tot en alguns moments còmic . Ens convida a reflexionar sobre la necessitat de lluitar contra els estereotips i acceptar les diferències. 
 
 

Més informació:

Recomanat per Bib. Pompeu Fabra. Sant Quirze de Besora

12/06/2018