No está solo

No está solo

Dazieri, Sandrone

Barcelona : Alfaguara, 2015

Nascut a Cremona a l’any 1964. Sandrone Dazieri és un novel·lista i guionista italià que va abandonar la carrera de cuiner per dedicar-se a la literatura. El 1999 va escriure la seva primera novel·la Attenti al gorilla i La cura del gorilla que va ser portada al cinema. És guionista de sèries d’èxit a la televisió italiana: Squadra antimafia, Intelligence i R.I.S. Roma. S’ha convertit en un dels escriptors més apreciats del panorama literari italià.

"No està solo", es tracta d’una novel·la que atrapa al lector des de la primera frase: “El món és una paret corbada de ciment gris”. A partir d’aquí voldràs conèixer a fons una trama genial que reflecteix amb passió  l’essència ambivalent de la ment humana: de vegades salvatge, cruel i brutal; de vegades senzilla i amable però sempre inquietant.

Un nen de 6 anys desapareix a Roma. La seva mare ha estat decapitada i el seu pare és el principal sospitós.

La comissària Colomba Caselli s’encarrega del cas amb l’assessorament de Dante Torre. Aquests dos personatges han viscut experiències extremes que els han portat a desenvolupar capacitats extraordinàries per a la investigació. Capten senyals que altres no poden veure. Són autèntics genis al més pur estil de Sherlock Holmes i el Doctor Watson.

Colomba ha sobreviscut a una actuació policial que gairebé acaba amb la seva vida. Dante va ser segrestat i aïllat del món durant 11 anys de la seva infància. L’estabilitat emocional dels dos protagonistes penja d’un fil però la intuïció no els ha fallat mai, justament per això encara són vius.

La capacitat de deducció de Dante fa posar els pèls de punta perquè és una persona neurodiversa. Veu la realitat d’una forma diferent a la resta. Està carregat de traumes i angoixes, és agorafòbic i està enganxat als tranquil·litzants, però alhora és brillant, lúcid i sincer fins a la crueltat.

La professionalitat de Colomba està fora de tota sospita però ella també està tocada psicològicament. Manté una lluita interior entre el deure moral de seguir investigant i l’angoixa vital de sentir-se al límit de les seves forces físiques i mentals.

Després de llegir a Dazieri potser veuràs la vida sota el prisma neurodivers de la seva escriptura visceral. Si t’agraden els thrillers psicològics i la novel·la negra, aquesta novel·la t’apassionarà.

Més informació:

Recomanat per Susi Rodríguez. Bib. Districte 3. Terrassa

13/06/2018