La Hija del pantano

La Hija del pantano

Dionne, Karen

Madrid : Harper Collins, DL 2017

Karen Dionne va néixer el 1953 a Akron, Ohio i amb 8 anys va marxar a Detroit amb la seva família, lloc on viu actualment. Es va graduar a la Grosse Pointe North High School el 1971 i va estudiar a la Universitat de Míchigan.

Als anys 60 es va traslladar a viure durant uns mesos al mateix lloc on transcorre la seva novel·la. Per això coneix tan bé la Península Superior de Michigan i les zones pantanoses dels Grans Llacs.

El llibre "La Hija del pantano" és la història colpidora d’Helena, una dona que neix al mig d’una zona deshabitada d’Amèrica fruit dels abusos sexuals d’un segrestador a la seva mare. Allà hi passa els primers 12 anys de la seva vida fins que ella i la seva mare són alliberades.

Helena canvia de cognom, es fa gran intentant oblidar el seu trauma personal, coneix al que és el seu marit i tots dos tenen dues filles i fan una vida tranquil·la.

La seva família actual ignora el seu passat feréstec i traumàtic. No li ha explicat a ningú que el seu pare segueix viu, ni que és un assassí, ni que està tancat a una presó de màxima seguretat.

Però tot es precipita quan el pare d’Helena s’escapa de la presó matant a dos guàrdies i la policia es presenta a casa seva per advertir-la de que corre perill.

Una d’aquelles històries macabres que ens mostren la cara més fosca de l’Amèrica profunda, on un home pot segrestar a una adolescent, violar-la, deixar-la embarassada, tenir una filla i mantenir-les a les dues lluny de la civilització durant més d’una dècada.

La situació esfereïdora d’una nena que neix d’una mare adolescent i el seu segrestador fa posar els pèls de punta. El seu pare és un monstre que s’ha aprofitat de l’amor natural que qualsevol fill sent pel seu progenitor. Però Helena ja no és una nena indefensa i està disposada a qualsevol cosa per protegir a la seva família.

Enmig de la novel·la, com una línia vertebradora d’aquesta terrible experiència, apareix la història “La hija del Rey del pantano” de Hans Christian Andersen que va avançant amb la dura i complexa vida del personatge principal fins arribar a un final del tot inesperat.

Un thriller psicològic que costa de pair per la seva cruesa i que no podràs treure’t del cap fins que llegeixis la darrera pàgina.


 

Més informació:

Recomanat per Susi Rodríguez. Bib. Districte 3. Terrassa

05/02/2018