Gino Bartali, el hombre de hierro

Gino Bartali, el hombre de hierro

Lluís i Giró, Franc

[Sabadell] : Dstoria, o2016

El setembre de 1939 Gino Bartali tenia 25 anys. Havia guanyat dos Giros d'Itàlia i un Tour de França, i estava destinat a convertir-se en la gran figura del ciclisme mundial. La Segona Guerra Mundial, però, li va prendre els millors anys de la seva carrera. Bartali va continuar entrenant-se en silenci per les carreteres de la Toscana. Ningú no va saber mai que, gràcies a les seves pedalades diàries, va salvar la vida de vuit-cents jueus de les urpes del feixisme. 

En aquesta biografia Franc Lluís Giró homenatja i dóna a conèixer a casa nostra aquest heroi italià que fins fa pocs anys havia estat acusat fins i tot de col·laboracionista amb el règim de Mussolini. Com el propi autor diu i el lector comprovarà, la gesta d'aquest ciclista llegendari és tan apassionant que és digna d'una pel·lícula o d'una sèrie. El temps dirà...

Franc Lluís Giró s'autodefineix com a periodista i ciclista. Ha treballat i col·laborat en mitjans com Ràdio Sabadell (on treballa actualment), Rac1, iCat, Catalunya Ràdio, Sàpìens i Enderrock. També en publicacions especialitzades en ciclisme com "Volata. 

Recomanat per: Biblioteca Terrassa Districte 5

 

 

23/06/2017