Recomanació

Experimento de amor

Mantel, Hilary

Barcelona : Destino, 2016

Llibre que l’escriptora britànica Hilary Mantel, guanyadora dues vegades del prestigiós premi Man Booker Prize,  va escriure  l’any 1995 i que no s’ha publicat aquí fins el 2016. 

La historia transcorre al Londres els anys 70, quan la Carmel McBain, filla única  d’una família senzilla, estudia a l’escola local i després a la universitat gràcies a una beca. A la residència de Londres viurà amb estudiants de diferents classes socials on sorgiran conflictes, enveges, gelosies i traïcions, i també el relat de les primeres experiències sexuals. La novel·la ens podria recordar les dels internats de  l’Enid Blyton, però els personatges són més reals, potents i crus, amb el rerefons de la solitud, l’amor, el fracàs i l’amistat. I per acabar de sorprendre’ns un final del tot inesperat, o no! 

L'obra és també una novel·la feminista. Les protagonistes s’estan formant a la universitat però tenint sempre present que la societat les vol com a perfectes mestresses de casa.
 
He descobert aquesta autora gràcies a la recomanació  de les lectures d’estiu que va fer la Begoña Gómez Urzaiz al Culturals de La Vanguardia,  i us he de dir que m’ha encantat.

Més informació:

Recomanat per Bib. la Ginesta. Begues.

19/12/2018