Recomanació

Un Batec alhora

Creech, Sharon

Lleida : Pagès, 2018

"Heartbeat" fou escrita l’any 2004 per la guardonada escriptora nord-americana Sharon Creech, i ha estat publicada al 2018 sota el segell de Pagès Editors amb una magnífica traducció al català de Dolors Udina. 

"Un batec alhora" és una novel·la original i curiosa, escrita en versos lliures, versos que li confereixen molt de ritme: el ritme dels passos de la protagonista al córrer o el ritme dels batecs del cor, metàfora de la vida que avança sense aturar-se.

L’Annie, una jove de 12 anys, és la protagonista d’aquesta història, i el que més li agrada és córrer, córrer per plaer, per sentir el vent i l’herba als peus. Sovint l’acompanya el seu amic, el Max, qui, al contrari que ella, corre per entrenar-se, per poder competir i guanyar curses.

L’obra ens mostra les històries personals de l’Annie i el Max, cadascuna amb els seus drames personals: l’Annie és a punt de tenir un germà, o en la seva pròpia veu ‘un nadó extraterrestre’, mentre l’avi perd, dia a dia, la memòria. El Max és de família pobre, tant que entrena descalç perquè no pot comprar-se unes sabatilles de córrer; vol competir per millorar la seva vida i la dels seus. 

És una història que parla del pas del temps, de creixement personal, de canvis familiars, de superació, d’amor i amistat; d’uns nens que comencen a fer-se adults, que busquen un lloc al món enmig del drama diari de la vida.

Sharon Creech, escriptora de literatura infantil i juvenil, utilitza un estil molt versàtil, incorporant temàtiques serioses i profundes a històries quotidianes. Ha rebut dues medalles, l’americana Newbery al 1995 per l’obra Entre dos lunas, i l’anglesa Carnegie al 2002, per Ruby Holler.

Més informació:

Recomanat per Montse Alonso. Bib. La Serra. Sabadell

09/12/2019