Recomanació

The Night of

[S.l.] : Home Box Office, cop. 2017

Mini sèrie de vuit episodis de HBO dels guionistes Richard Price i Steve Zaillian (La llista de Schindler) i adaptació de la sèrie britànica de la BBC Criminal Justice (2008), de Peter Moffat.
 
Nasir Khan és un bon noi, un estudiant universitari d’origen pakistanès que veu com la seva vida fa un gir de 180 graus quan és acusat de l’assassinat d’una noia en un exclusiu barri de Nova York. A partir d’aquest moment és víctima d'unes investigacions policials tendencioses i es veu atrapat en un sistema judicial artificiós i corrupte, ple d’errors.

John Turturro interpreta magistralment a l’advocat del protagonista, un home trist i solitari que haurà de fer front a un cas complicat i mediàtic, amb l’ajuda d’una jove advocada.

Es tracta d’un thriller de ritme trepidant amb una trama complexa que, amb gran intel·ligència, condueix a l’espectador per un laberint de personatges (plens d’arestes i contradiccions) i de petites històries: la transformació de Nasir a la presó, l’aïllament social i l'infern particular que viu la família de l’acusat, la manca d’escrúpols de la fiscalia, les investigacions de l’advocat defensor i el judici. Un apassionant thriller que t'atraparà fins el final. 
 
Més informació:

Recomanat per Bib. Can Puiggener. Sabadell.

17/12/2019