Recomanació

Ordesa

Vilas, Manuel

Barcelona : Alfaguara, 2018

Aquest llibre, publicat al 2018, és l’anterior del semifinalista del Premi Planeta 2019, Manuel Vilas (Barbastro, 1962) poeta i narrador ha estat premiat en altres certàmens, sobre tot, per la seva producció poètica.
Però es Ordesa realment una novel·la? Catalogada com a tal, tècnicament no és una novel·la a l’ús, és un relat híbrid, estructurat en breus capítols enllaçats d’una manera que ens pot semblar desordenada o caòtica, però que tenen un sentit. La prosa poètica va desgranant els sentiments de l’autor que, en una escriptura catàrtica i autobiogràfica, fa un tribut d’amor als pares que ja no hi són.
És un text intimista, colpidor, que a més reflexiona sobre una època determinada i la vida d’una classe mitjana-baixa que lluitava per sobreviure a l’España dels anys 60.

Un llibre que ens arriba de manera emocional, les relacions que tenim o hem tingut amb els pares, les coses que moltes vegades no diem i no demostrem, com ens afecta la mort, molt present durant tot el llibre, dels éssers estimats, l’absència infinita.

 

Més informació:

Recomanat per Manuela Navarro. Bib. Central. Cerdanyola del Vallès.

16/03/2022