Recomanació

Miss Fifty

Ribas, Rosa

Madrid : Reino de Cordelia, 2015

Rosa Ribas (El Prat, 1963) és una autora tot-terreny que acumula una variada producció literària. S’atreveix amb tots els gèneres. Tan aviat s’endinsa en terreny històric ("El Pintor de Flandes"), com transita per camins negrecriminals amb la comissària Cornèlia Weber-Tejedor (en terres germàniques) i amb la periodista Ana Martí (a l’Espanya franquista). Aborda la temàtica social a "Pensión Leonardo" (retrat d’un barri barceloní a mitjans dels seixanta) i a "La Luna en las minas" (narra l’emigració d’un ésser especial).

I n’hi ha més. Entre elles, "Miss Fifty". La mateixa autora me la va fer conèixer en regalar-la a la biblioteca on treballo quan va assistir a una trobada del club de lectura de novel·la negra.

Miss Fifty és Marta Ferrer, una dona que, havent tombat la cinquantena, ha passat els darrers mesos lluitant contra el càncer de mama. En sotmetre’s a la darrera sessió de radioteràpia, rep molt més que un simple raig, rep també una nova vida. I és que ha nascut una súper heroïna.

Àgil, divertida, entranyable i amb esplèndides il·lustracions de María Espejo. 

Bravo, Rosa Ribas, per aquest homenatge literari a les dones que han patit o pateixen càncer. Totes elles han estat i són súper heroïnes.   

 
 

Més informació:

Recomanat per Àngels Fernàndez. Bib. Pare Miquel. Esplugues de Llobregat

03/01/2019