Recomanació

Educar en el asombro :

L'Ecuyer, Catherine

Barcelona : Plataforma, 2013

Educar requereix temps, això és el que ens explica la Catherine al seu llibre Educar en el  asombro : ¿cómo educar en un mundo frenético e hiperexigente?, que també podreu trobar en català Educar en l’admiració. L’autora reflexiona sobre el model educatiu que impera a la nostra societat i el procés natural d’aprenentatge de l’infant. Com el contacte amb la natura és essencial per a la nostra existència com a éssers humans i, a vegades, queda tan allunyat de la vida dels nostres fills.
 
Un llibre que ens parla sobre l’educació dels nostres fills des d’una mirada respectuosa i amb el nen com a protagonista actiu del seu aprenentatge. La necessitat de valorar els ritmes naturals dels infants i el joc lliure, la motivació de l’infant com a factor clau en el procés de descobriment i aprenentatge, la necessitat de definició clara dels límits...

Alhora que ens fa reflexionar sobre per què cada vegada hi ha més nens avorrits a edats més petites? Com influeix la manca de límits en la força de la voluntat? És el contacte amb la natura tant important en el procés d’aprenentatge del nen?

Les reflexions de l’autora són argumentades amb diversos estudis portats a terme en els últims anys. Catherine L’Ecuyer és mare, advocada, formadora i coach de famílies i educadors. Des del 2006 investiga sobre temes relacionats amb l’educació. 

El podreu trobar al Racó de Famílies de la teva biblioteca.

 

Més informació:

Recomanat per Eva Jiménez. Bib. Marian Colomé. Gavà

13/11/2023