Recomanació

Heridas abiertas

Madrid : Twentieth Century Fox, DL 2018

Minisèrie d’HBO basada en Sharp objects, la primera novel·la de Gillian Flynn, una autora nord-americana coneguda sobretot pel bestseller Gone girl, adaptat al cinema amb èxit per David Fincher (Perdida). En aquest cas qui dirigeix és Jean-Marc Vallée, que ja va destacar pel seu treball anterior, Big little lies, una altra sèrie de qualitat de la mateixa productora.
 
L’acció d’aquest thriller psicològic transcorre a Wind Gap, un poblet de l’antic estat esclavista de Missouri, on després de molt temps retorna per escriure un article sobre dues nenes assassinades la periodista Camille Preaker, interpretada per Amy Adams (Animales nocturnos, La llegada). Els fantasmes del passat no triguen a reaparèixer quan estableix contacte amb la seva família, de qui va escapar en un intent de preservar la cordura.

Destaca l’atmosfera asfixiant i malsana que es va teixint mica a mica gràcies a un guió on els silencis diuen gairebé més que les paraules i un muntatge caracteritzat per la introducció contínua de petits flashbacks que fonen passat i present. En l’apartat interpretatiu sobresurt, apart de la turmentada protagonista, la veterana Patricia Clarkson (The party) com la mare sibil·lina i decadent que sota una aparença de fragilitat ho controla tot. 

Secrets, mentides i traumes ens van atrapant a mesura que passen els capítols i les ferides es van obrint més i més, fins arribar a les revelacions finals, sorprenents i aterradores, que no deixaran indiferent ningú. Una petita joia de la televisió que no podeu deixar passar.

Més informació:

Recomanat per Francesc Pujol. Bib. Can Casacuberta. Badalona.

09/10/2019