Recomanació

El Cuchillo en la mano

Ness, Patrick

Barcelona : Nube de Tinta, 2018

"The Knife of never letting go", primera part de la trilogia de "The Chaos walking" va guanyar diversos premis, entre els quals cal mencionar el prestigiós Guardian Children’s Fiction, i es va traduir al castellà per primer cop el 2008 sota el títol "El Cuchillo en la mano", però va passar molt desapercebut entre la multitud de novetats editorials i, per tant, no ens van arribar els dos títols següents que completaven la història. 

Amb l’èxit del llibre "A Monster calls", i de la posterior adaptació cinematogràfica, el nom de Patrick Ness va començar a sonar amb força al panorama literari espanyol i aquest any 2018, l’editorial Nube de tinta ha recuperat aquesta impactant trilogia distòpica on Ness ens presenta, amb una narració trepidant, un món d’homes on, a priori, les dones s’han extingit i totes les criatures vivents escolten els pensaments de tothom en una barreja d’imatges, paraules i sons, coneguda com a Soroll.

La història gira al voltant de Todd Hewitt, un jove que, a punt de fer la majoria d’edat i convertir-se en home, descobreix un cúmul de silenci, lliure de Soroll i ha de fugir per salvar la vida perquè els fonaments en què estava basada la seva existència no són tan reals com li havien ensenyat des de criatura.

La sèrie ha estat elogiada per la forma que té de tractar temes com la política de gènere, la redempció, el significat de la guerra i la clara distinció entre el bé i el mal. Ens troben davant una obra que, certament, no deixa indiferent.

 
 

Més informació:

Recomanat per Bib. Esteve Paluzie. Barberà del Vallès.

01/04/2019