Recomanació

Bibliomanías :

Pacheco, Laura

Logroño (La Rioja, España) : Pepitas, febrero de 2019

"Ya sea en el salón de casa o en mitad de un naufragio, los bibliómanos –esa subespecie humana más preocupada por terminar un libro que por la paz mundial– dan rienda suelta a su amplio abanico de neuras y excentricidades. Todos conocemos a alguien así. Quién sabe, quizás seas tú uno de ellos. Bibliomanías recopila esas situaciones, absurdas a veces, demasiado reales otras, en las que el placer de leer supera con creces el sentido común."

Així és com es defineix aquest simpàtic còmic en el que ben segur que tot lector i amant dels llibres s'hi veurà reflectit i aconseguirà aixecar-li un somriure. Amb un format de vinyetes molt àgil i fresc hi veurem les manies i costums a l’hora d’escollir i llegir el llibre i lectors de tota mena. Fins i tot li dediquen una vinyeta a en Donald Trump tot i que desconeixíem que també fa ús dels llibres! 

"Bibliomanías" és un còmic amb una interessant historia al darrera que val la pena conèixer. L'origen del projecte són unes tires còmiques que es van publicar a les xarxes socials com a forma de promocionar la llibreria The Wild Detectives que els autors del còmic regenten a Dallas (EUA).
Aquestes tires còmiques, il·lustrades per la il·lustradora Laura Pacheco, van tenir tant d’èxit que en van decidir fer un llibre. 

Javier García i Andrés de la Casa són els propietaris de la llibreria-bar The Wild Detectives, nom tret d’una novel·la d’Antonio Bolaños. Van obrir portes l’any 2014 en un acollidor bungalow a Dallas. Allà apart de molts llibres, menjar i beure també s’hi fan esdeveniments literaris, musicals, teatrals i socials. Aquestes accions han merescut el seu reconeixement guanyant varis premis. 

De fet, el còmic porta molta informació sobre el projecte amb material extra com entrevistes als autors i més il·lustracions.

Més informació:

Recomanat per Bib. Cal Gallifa. Sant Joan de Vilatorrada

28/01/2020