Recomanació

Sempre hem viscut al castell

Jackson, Shirley,

Barcelona : L'Altra, 2016

La Mary Katherine Blackwood, anomenada Merricat carinyosament, és una noia de 18 anys molt fantasiosa. Viu a un casalot familiar als afores del poble, amb la seva germana Constance de 28, i el seu oncle Julian, un home vell i minusvàlid.

La rutina diària de Merricat és jugar amb el seu gat Jonàs, enterrar tresors, anar al poble una vegada a la setmana per comprar queviures, i endreçar la casa amb la seva germana, que s'encarrega de cuinar, mentre l'oncle escriu les seves memòries. Són una família acomodada, sense mancances ni patiments pels diners, però gens apreciats pels habitants del poble que els rebutgen i són hostils amb ells.

Viuen sols des que, sis anys enrere, la resta de la família, pares, parelles i germans van morir enverinats mentre sopaven al saló de casa. Són feliços vivint tranquil·lament amb els seus quefers, fins que un dia, una visita inesperada ho canviarà tot. 

És una novel·la fàcil de llegir i entretinguda. Narrada en primera persona per la Merricat, ens mostra un món vist des dels ulls d’una noia fantasiosa i amb un humor peculiar.

Més informació:

Recomanat per Estefanía Aragón. Bib. Sant Adrià. Sant Adrià del Besòs.

21/11/2018