Recomanació

Hunt for the wilderpeople

Madrid : Sony, cop. 2017

Amb una exitosa carrera al seu país natal, Nova Zelanda, Taika Waititi és un dels directors més prometedors del panorama cinematogràfic actual. Internacionalment, la seva pel·lícula més taquillera és "Thor: Ragnarok", però aquí us volem parlar d’un altre dels seus títols, una comèdia d’aventures que al nostre país ni tant sols es va estrenar als cinemes, però que és una petita joia per a tots els públics.

"A la caza de los ñumanos" ens parla de Ricky Baker, un problemàtic noi de ciutat de dotze anys que no aconsegueix encaixar en cap casa d’acollida. Quan uns grangers l’adopten, en Ricky es veu obligat a anar a viure al camp i a conviure amb la tieta Bella i l’esquerp tiet Hec, amb qui no sembla tenir res en comú. Però un accident farà que hagi d’emprendre una fugida sense retorn per tot el país amb l’Hec, amb qui haurà d’aprendre a sobreviure en mig de la natura.

La cinta és una comèdia esbojarrada i trepidant amb divertidíssims diàlegs que, a la vegada, és sorprenentment entranyable i emotiva. Destaca per la seva mirada sense complexos i oberta a la diferència, amb l’encert d’aconseguir tractar temes seriosos amb sentit de l’humor. 
Els dos actors protagonistes, el jove Julian Dennison com Ricky, i el veterà Sam Neill com tiet Hec, fan un treball magnífic que ens permet fer creïble l’evolució dels seus personatges.   
A més, la pel·lícula compta amb el valor afegit de mostrar-nos la bellesa dels impressionants paisatges naturals de Nova Zelanda.

 

Més informació:

Recomanat per Marta Eiriz. Bib. Llefià - Xavier Soto. Badalona.

26/11/2018