Recomanació

The Crown.

Madrid : Sony, DL 2017

The Crown és una sèrie de televisió anglesa i estatunidenca que narra la vida de la reina Isabel II del Regne Unit. Creada i escrita per Peter Morgan i basada en l’exitosa obra de teatre "The Audience". Fou produïda per Left Bank Pictures i Sony Pictures Television i estrenada a Netflix a finals del 2016. 

Després de l’èxit de la sèrie anglesa Downton Abbey i de l’emissió de la primera temporada de Victoria, el servei de vídeo en streaming Neftlix prengué el relleu per portar-nos una altra sèrie aristocràtica.
 
La història s’inicia l’any 1947, on la jove princesa Isabel es casa amb Felip d’Edimburg. Desgraciadament, el seu pare, el rei Jordi VI, mor només cinc anys després. Isabel ascendeix al tro i ha de dirigir la monarquia més famosa del món, però encara té molt per aprendre d’aquesta nova ocupació alhora que aprèn a ser esposa i mare. La primera temporada compta amb 10 capítols, on veurem a Isabel II afrontar grans reptes intentant buscar l’equilibri entre la seva vida privada i la seva vida pública. L’imperi britànic viu un període de decadència i Isabel II s’ha d’obrir pas en un món d’intrigues polítiques i drames familiars, lidiant amb una de les grans figures de la història política anglesa, el primer ministre Sir Winston Churchill. Comença una nova era. 

L’actriu anglesa Claire Foy és l’encarregada d’encarnar a la monarca durant els seus anys de joventut, acompanyada de Matt Smith en el paper del seu marit Felip. Altres personalitats que apareixen són John Lithgow en el paper de Winston Churchill, Jared Harris com el rei Jordi VI, Victoria Hamilton com la Reina Mare o Vanessa Kirby que destacarà per la seva interpretació de la carismàtica i rebel princesa Margarita.

Peter Morgan fou el guionista de la pel·lícula The Queen, amb la qual obtingué diversos premis i nominacions. En aquesta ocasió i amb un pressupost de quasi 100 milions de lliures, ens presenta una sèrie biogràfica exquisida on es cuida el més mínim detall i que ja ha guanyat 2 Globus d’or i ha obtingut 46 premis i 105 nominacions amb les dues temporades emeses. 
 
No us perdeu la primera temporada d’aquesta sèrie sobre la casa reial britànica, sobre la vida d’Isabel II i la cap d'estat més longeva del món. Gaudireu d’uns guions dinàmics interpretats magistralment i nombroses localitzacions que faran les delícies de l’espectador. Una oportunitat per endinsar-se en un dels moments històrics que modelaran la segona mitat del segle XX.  
 

 

 

Més informació:

Recomanat per Bib. Les Voltes. Sant Vicenç dels Horts.

13/12/2021