Recomanació

La Bruixa

Läckberg, Camilla

Barcelona : Ara Llibres, 2018
> Veure disponibiliat a l’eBiblio

Camilla Lackberg va iniciar fa més de 10 anys la sèrie de Fjällbacka, a data d’avui  La Bruixa és el seu darrer títol.
L’autora repeteix fórmula, la parella formada pel policia Patrik Hedström i l’escriptora Erica Falck intenta resoldre el cas de la Linnea; una nena de quatre anys que desapareix de la granja on vivia amb els seus pares. La mateixa granja on fa trenta anys vivia la Stella, una nena de la mateixa edat que també va desaparèixer i que va ser trobada morta al bosc.
 
En aquella ocasió dues nenes de tretze anys van confessar el crim però després es van desdir. La causalitat fa que aquestes dues nenes, ara ja dues dones, es tornen a trobar al poble quan ha desaparegut la Linnea i així tornen a estar al punt de mira de tothom. Però, en aquest cas també entra en joc un grup d’immigrants sirians instal·lats en un camp de refugiats prop del poble i que són vistos amb recel per un bon grup de ciutadans, sobretot quan es confirma l’assassinat de la nena desapareguda.
 
Destaquem la critica que fa l’autora de la hipocresía de la societat sueca, amb una gran solidaritat a la distància i molta fredor en la proximitat, l’egoisme envers els ancians i els adolescents, i el ressorgiment del nacionalisme i el racisme. També la connexió entre la desaparició actual, la desaparició de fa trenta anys i una cacera de bruixes que es va fer al S. XVII a la mateixa zona. Aquests salts entre les històries ajuden a no poder deixar de llegir un senyor llibre de més de set-centes pàgines. 
 

 

 

Més informació:

Recomanat per Bib. Valentí Almirall. El Papiol

21/10/2022