Recomanació

Emigrantes

Tan, Shaun

[Arcos de la Frontera] : Fiore, 2006

Es pot narrar una història sense fer servir cap paraula? Aquesta obra de Shaun Tan és la prova de què sí. Amb la força i magnetisme de les seves imatges, l’autor aconsegueix transmetre i provocar tota  mena d’emocions i sentiments en el lector que quedarà atrapat des del  primer full fins a l’últim.

L’autor d’aquest prodigi és Shaun Tan, un dibuixant d’origen australià, nascut el 1974 i que ja de ben petit destacava per les seves habilitats en el dibuix. Es va llicenciar en Belles Arts i de seguida va trobar en l’àlbum il·lustrat un mitjà a través del qual canalitzar tot el seu talent. Obres com 'El árbol rojo', 'La cosa perdida' o 'Emigrantes', ja són tot un referent en el món de la il·lustració i de la literatura. Es declara apassionat del gènere de la ciència-ficció, i algunes de les seves influències de la infància són autors com Roald Dahl, Ray Bradbury o l’univers de Star Wars. Els temes socials, polítics o històrics estan presents en els seus treballs.
Defensor dels àlbums il·lustrats com una literatura que no és exclusiva dels infants, les seves obres s’adrecen a públic de totes les edats.

'Emigrantes' (2006) és un dels seus llibres més emblemàtics. Es tracta d’un àlbum il·lustrat ple de poesia, sensibilitat i art, però també de nostàlgia, duresa i reflexió social. Com ja s’insinua al títol, l’autor ens explica la història d’un pare de família que ha d’emigrar a un altre país per poder guanyar-se la vida. Farcit de detalls i amb una minuciositat d’orfebre, Shaun Tan ens presenta un món oníric i fascinant que el lector anirà coneixent de la mà del personatge principal.

Sense dubte un tresor per descobrir i en el que endinsar-se tot deixant-se captivar per la força i la màgia de la il·lustració de Shaun Tan.

Més informació:

Recomanat per Miriam Vaca. Bib. Pallejà

21/05/2019