Recomanació

14 de juliol

Vuillard, Éric

Barcelona : Edicions 62, 2019

Presentar l'obra d'un autor guanyador del prestigiós Gouncort sembla que sigui un exercici vacu. El renom que atorga el fet d'erigir-se entre els millors de les lletres franceses actuals fa que tothom conegui la seva obra... o no?

Aquí ressenyem la nova creació d’Éric Vuillard que, igual que la majestuosa L'ordre del dia, amalgama un esdeveniment històric amb la ficció. 
Del succés que tracta el llibre tampoc caldria que en féssim moltes presentacions. 14 de juliol narra la presa de la Bastilla. Estareu amb mi que és un dels esdeveniments històrics més representatius de la història moderna de França i, per que no, de de la història moderna mundial.

I aquí és on, pel damunt de l’home, pel damunt del premi, pel damunt del fet històric amb majúscules (aquell que ens ensenyen als llibres d’història), ens adonem del poder del poble, del cant coral, de la suma de totes veus que creuen en el canvi com a factor de canvi. Perquè el gran Vuillard ens explica això: l’aixecament d’un poble que, més enllà dels anals d’història, només els escriptors ens poden recuperar.

 

 

Més informació:

Recomanat per Bib. Sant Quirze del Vallès.

16/03/2022