El Setè àngel

El Setè àngel

Cirici, David

Barcelona : Proa, 2017
> Veure disponibilitat a l’eBiblio

Com una clatellada al món occidental, així s’han referit a “El Setè àngel” les lectores del Club de Lectura, una novel·la de naufragis que t’atrapa des de la primera pàgina.

David Cirici va publicar "El Setè àngel a començament del 2017 i va ser guardonada amb el Premi Sant Jordi 2016. A banda d’escriure, Cirici també es dedica a la comunicació i això es nota en l’estil de la novel·la, que és molt àgil, fàcil de llegir i amb un vocabulari molt actual.  I certament, l’adjectiu “actual” li escau a la perfecció perquè el tema retrata una de les vergonyes més grans de l’Europa dels darrers anys: el drama humà de la crisi dels refugiats.
La novel·la ens situa en la Grècia més idíl·lica i ens trobem navegant amb una família en un veler, el pare és un publicista d’èxit, la seva parella és una dona atractiva, cadascun aporta un fill al conjunt familiar... Aparentment tot és perfecte fins que un dels fills cau al mar, desapareix i comença el drama: la recerca desesperada, l’angoixa de no trobar-lo i un terrible sentiment de culpa que submergeix el pare en una mena de naufragi emocional...  Mentrestant, en un altre pla, anem seguint la pista de què li ha passat al Marc, el fill del publicista, que ha estat recollit per una pastera de refugiats que, com poden, arriben a les costes gregues iniciant així un periple, un xic forçat, pels camps de refugiats. I finalment hi trobareu una tercera línia argumental, més fluixa, que ens presenta una jove periodista que segueix la notícia dels refugiats.

Són diversos, doncs, els fronts que obre l’autor, i això dilueix l’atenció del lector i acabar descentrant-nos d’una trama principal que per ella mateixa ja hauria de ser prou potent. En tot cas, però, és una història d’aquelles amb potencial cinematogràfic, haurem d’estar atentes a la cartellera!

Més informació:

Recomanat per Bib. Can Rajoler. Parets del Vallès.

01/07/2020