Recomanació

Pluja d'estels

Aguilar, Laia

Barcelona : Edicions Destino, febrer del 2020

El retrobament d’un grup d’amics, cinc anys després d’un tràgic accident, és el punt de partida d’aquesta història. Els seus protagonistes, menys una d’elles, l’Olívia, ronden la quarantena i es troben en un moment en què potser no tot ha anat com ells s’esperaven, quan eren una colla de joves de vint anys.

Podem reconduir la vida quan alguna cosa s’ha trencat? Com afrontem el dolor? Fins on arriba l’amistat? Més enllà d’aquest rerefons més trist, la novel·la té moments de vitalitat, d’alegria, de tenir-ho tot per fer.

Sens dubte, som al davant d’una història amb moltes capes. Des de la més externa, aquella que l’autora escriu explícitament, fins a aquell text omès que hem de posar-hi els lectors. 
La seva autora, Laia Aguilar, és escriptora, professora i guionista. Aquesta darrera faceta professional es fa sentir en el llibre que recomanem: té un ritme que no et permet deixar-lo, va dosificant les trames amb mestratge, és àgil i ben explicat. L’explicació es mou entre el present de la trobada d’amics i el flashback d’altres instants del passat, d’altres trobades per veure la pluja d’estels a Portlligat. Moments feliços, que al cap i a la fi són els que ens alegren la vida, ja que com diu un dels seus personatges: “(...) està composta d’això. Petits moments feliços, dolços. Com un tortell de mil capes.”

Més informació:

Recomanat per Ester Pascual Busquets. Bib. La Cooperativa. Malgrat del Mar.

23/07/2022