Recomanació

Piranesi

Clarke, Susanna

Barcelona : Editorial Amsterdam, setembre del 2021

Setze anys després d’enamorar crítica i públic amb Jonathan Strange & Mr. Norrell, Susanna Clarke torna a captivar-nos amb Piranesi, una novel·la mereixedora del Women’s Prize for Fiction i destinada a convertir-se en un clàssic.

El món d’en Piranesi es redueix a la Casa, un lloc inhabitat, conformat per grans sales, plenes d’estàtues blanques. En Piranesi dedica els seus dies a explorar la Casa i a documentar-ne la seva bellesa i els seus misteris en els seus diaris. Només compta amb la companyia dels morts, dels qui té cura, i de l’Altre, que únicament el visita els dimarts i els divendres, a hores acordades. Però qui és en Piranesi i què és la casa? I qui és l’Altre?

Inabastable i inclassificable, Piranesi recorda els millors contes de Borges i ens introdueix en un món tan bell i intrigant com la pròpia novel·la. Susanna Clarke, narradora magistral i escriptora d’una gran erudició, construeix una obra trepidant que celebra el potencial del gènere fantàstic alhora que fa ús dels ritmes del thriller. En última instància, Piranesi destaca per ser una novel·la molt humana i emotiva, que explora temes com el poder de la ficció, la memòria i la soledat.

Més informació:

Recomanat per Antònia Caño. Bib. La Muntala. Sant Vicenç de Montalt

16/08/2022