Recomanació

Les Altres mares

Aguilar, Laia

Barcelona : Columna, març del 2022

Les altres mares és la història de tres dones i tres maternitats.  
L'Emma que està embarassada de vuit mesos i perd el seu fill de manera sobtada quan ja ho tenia tot a punt per al naixement.

La Jhanet que viu a Bolívia amb l'àvia i amb quinze anys arriba a Europa per viure amb una mare que no coneix i que es dedica a cuidar els fills d'una família rica.
I la tercera història és la de la Natalka que viu a Ucraïna amb un home violent que pràcticament l'obliga a fer de ventre de lloguer tot i que ella no hi estigui d'acord.
Són tres històries de mares pobres i gent rica que tracta aspectes com les mares de lloguer a Ucraïna, tema que està d’actualitat tot i que l’autora diu que havia començat a escriure aquest llibre ja fa uns anys. 

El relat de tres vides dures  que poden recordar en alguns aspectes les del llibre de La trena de la Laetitia Colombani. Tres històries de dones amb un nexe final, tot i que les unes no tenen res a veure amb les altres.

Les altres mares de la Laia Aguilar és  una novel·la enlluernadora de mares no convencionals i incompreses que malgrat tot no perdren l'esperança. I ens mostra també una visió de la maternitat allunyada de la que moltes vegades ens volen fer creure.

 

Més informació:

Recomanat per Bib. La Ginesta. Begues

15/11/2022