Recomanació

L'Aigua que vols

García Tur, Víctor

Barcelona : Enciclopèdia Catalana, febrer del 2021

"L’aigua que vols", escrita per Víctor García Tur (Barcelona, 1981), narra la història d’un cap de setmana familiar a Quebec just un mes abans del referèndum per la independència de l’any 1995. La celebració del 76è aniversari de Marie Tremblaypierre és l’eix central de l’obra i la raó de ser d’aquesta reunió d’amics i familiars a la casa d’estiueig del llac, però aquest fil conductor limitat en temps i espai no constreny l’argument. L’autor és capaç de presentar un complex grup de peculiars personatges i de definir-los gràcies a records de la infantesa i episodis del passat lligats a la casa, al paratge i a les persones del voltant. Víctor García Tur emmarca l’obra d’una manera tipogràfica molt original que ressalta encara més la força del missatge tramès a l’obra.

Aquesta novel·la va ser guardonada amb el Premi Sant Jordi 2020 per “tractar-se d’una obra amb estructura circular brillant, per la bona caracterització dels personatges, pel joc de símbols que enriqueixen l’univers narratiu, per joc de veus i per l’aposta formal al servei d’un tema complex”.
Víctor García Tur ha guanyat diferents premis al llarg de la seva trajectòria literària: la seva primera novel·la, "Els ocells" (2016), va rebre el premi Marian Vayreda, i la novel·la "Els romanents" (2018) va ser guardonada amb el premi M. Casero. L’any 2018 va guanyar el premi Mercè Rodoreda pel recull de contes "El país dels cecs", obra també distingida amb el premi Serra d’Or l’any 2020.

 

Més informació:

Recomanat per Bib. de Can Llaurador. Teià.

23/11/2022