Recomanació

Escollida pels déus

Roca, Maria Carme

Barcelona : Columna, 2010

Mª Carme Roca és historiadora i filòloga, amb una llarga trajectòria com a escriptora. Autora prolífica, ha escrit novel·les per a adults, joves i contes per a infants.
La seva formació en Història i Filologia , es copsen plenament en l’obra que a continuació us volem recomanar: "Escollida pels déus". Situada a l’antiga Empórion grega, ens permet fer una immersió total a la manera com vivien els habitants d’aquella Empúries tan allunyada temporalment. Quan llegeix aquesta novel·la, el lector té la sensació de ser-hi, de passejar-se pels seus carrers i d’assistir als simposis, ofrenes, casaments, la vida als mercats... 

La seva faceta com a filòloga  està plenament present en l’ús del llenguatge. Els termes grecs (amb la seva corresponent explicació), constitueixen un element ambiental important, alhora que aporten riquesa al relat.

Quant a l’argument, aquest se situa entre els anys 305 i 287 a.C i parteix del naixement il·legítim d’Hèlia, filla d’un amor prohibit. Però ella no és la protagonista única d’aquesta obra, ans el contrari, es tracta d’una trama molt coral, plena de personatges, tots ells ben perfilats i amb les seves febleses, temors i passions. L’autora també ens parla de la relació entre emporitants i indigetes (comunitat íbera que habitava a Indica, l’actual Ullastret), que tenien llaços personals i comercials que els unien i eren font de conflictes. 
La lectura d’"Escollida pels déus" ens permetrà viatjar en l’espai i el temps, descobrir personatges plens de passions, d’odi, de ganes de venjança... als quals acabarem coneixent molt bé.

Més informació:

Recomanat per Bib. La Cooperativa. Malgrat de Mar.

12/01/2021