Recomanació

El Gegant enterrat

Ishiguro, Kazuo

Barcelona : Anagrama, 2016

Kazuo Ishiguro, escriptor anglès d’origen japonès, va publicar El Gegant enterrat dos anys abans de guanyar el Premi Nobel de Literatura l’any 2017. Tot i no ser una de les seves obres més conegudes, com El que resta del dia (1989) o No em deixis mai (2005), va rebre opinions positives per part dels crítics, i es considera la primera incursió de l’escriptor en el gènere fantàstic i d’aventures.

Ambientada en una Anglaterra medieval i màgica, en plena alta Edat Mitjana, ens trobem a una parella d'avis, l’Axl i la Beatrice, que viuen en pau en un llogaret on tots els seus habitants semblen afectats per una mena d'amnèsia, produïda per una misteriosa boira que afecta tota la regió. Un dia, decideixen partir a la recerca del seu fill, que per alguna raó oblidada va decidir abandonar-los i de qui guarden un llunyà record. Els dos protagonistes compartiran aventures amb éssers i personatges fantàstics. Ogres, follets, dragons, fades, guerrers i vells cavallers de la taula rodona del Rei Artur s’uniran al seu camí compartint culpes, secrets i alguna missió.

El Gegant enterrat no és només una novel·la fantàstica i d’aventures, sinó que té un altra lectura més profunda, on l’autor reflexiona sobre temes universals com la mort, l’odi, la vellesa, el perdó, la memòria col·lectiva, la culpa i l’amor incondicional. És un llibre amb una atmosfera enigmàtica i ple de melancolia que es devora d’una tirada i que roman en el record molt de temps després d’haver-lo llegit.

Més informació:

Recomanat per Bib. P. Gual i Pujadas. Canet de Mar

23/07/2022