Recomanació

Rut sense hac

Villanueva i Perarnau, Muriel

Barcelona : Columna, 2018

Us recomano aquesta novel.la juvenil de l’escriptora Muriel Villanueva que va obtenir el premi Carlemany 2017, per al foment de la lectura entre els joves.
La protagonista de la novel.la és la Rut, una jove de 16 anys que comença el batxillerat artístic en un institut on no trobarà cap dels seus anteriors companys.
La Rut manté una gran lluita per superar les seqüeles físiques i psíquiques que persisteixen després de la fi d'una greu malaltia.

Al voltant de la Rut hi ha tres grups de personatges, la família, les amigues i en Rubèn.
Els pares son els grans protectors estan molt pendents de la nova etapa a la vida de la Rut i de la seva integració. Els seus germans, un adolescent de 14 anys, en Biel i el petit d’11 en Quim, amenitzen les relacions familiars quotidianes.

Sara, Zoe i Violeta són les noves amigues que la Rut fa a l’institut . Es converteixen en un grup molt divers amb aficions, aspectes i matisos molt diferents. Totes tenen els seus secrets, les seves pors i això ajuda a la Rut perquè se n’adona que tothom amaga alguna cosa ja sigui física o emocional a la seva vida. A poc a poc van quedant al descobert  els secrets, cosa que fa que els vincles d’amistat creixin i es facin molt forts.

I el tercer és en Rubèn, un noi que apareix des del principi del relat. El fil romàntic de la història, que l’autora aconsegueix mantenir molt bé de rerefons però que determina certs moments del renaixement de la Rut. Una relació d’alts i baixos però construïda d’una forma molt dolça i molt tendra que segur que us agradarà molt joves lectors!

Més informació:

Recomanat per Olga Casanova. Bib. Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja. Santa Eulàlia de Ronçana

04/07/2019