Recomanació

The Grand experiment

Neal Morse Band

[S.l.] : InsideOut, p. 2015

Després d’haver format part d’Spock’s Beard, Transatlantic, Flying colors i Cover to cover (banda de versions), Neal Morse segueix publicant àlbums rodejat de músics i multiinstrumentistes excel·lents. Per a la breu gravació de The Grand Experiment va reclutar vells coneguts com Mike Portnoy (bateria) i Randy George (baix), a més de les incorporacions de Bill Hubauer (teclats) i Eric Gillette (guitarra).

Inclou només 5 cançons, però denses en idees, melòdica, harmònica i rítmicament. Al llarg del disc s’hi pot apreciar la influència de les grans bandes dels 70, en una línia similar a anteriors treballs, tot i que amb un so més potent en algunes parts. Combina els ingredients habituals (llargues introduccions instrumentals, frasejos enrevessats, extensos interludis, patrons rítmics complexos...) amb moments on treu al seu públic de la zona de confort (vegeu Agenda), i melodies i harmonies vocals brillants on tots els membres del grup hi participen, com a Waterfall, una preciosa balada acústica d’aire folk.

En resum, The Grand experiment és un fantàstic disc de rock progressiu (elaborat i publicat el 2015) que destaca no només per la gran capacitat tècnica de la banda (capaç d’intercanviar-se els instruments enmig d’un tema en directe com si fos pura diversió al local d’assaig), sinó també per la qualitat de les composicions.

 
 
 

Més informació:

Recomanat per Adrià Fernàndez. Bib. Aigüestoses. Sant Andreu de la Barca.

12/12/2018