Recomanació

Nattesferd

Kvelertak

New York : Roadrunner, p. 2016

Què fa a aquest disc especial? Doncs que Kvelertak és una banda inclassificable: sons consistents, ritmes frenètics i desbocats, melodies punks, veus guturals, blast beats ocasionals i una base metal al vell, i bell, estil de Motörhead. Una combinació d'ingredients -black, hard rock, punk, hardcore…- que crea una fórmula única. Aquests noruecs d'Stavanger han trencat motlles en la manera de composar, i és que també hi ha fusió en al món del rock dur.

Rememorem algunes de les seves fites. Al 2011 van ser nominats als premis noruecs Spellemannprisen, els equivalents dels Grammy, per millor grup revelació i millor banda de rock. És apassionant veure’ls executar ‘Evig Vandrar’ en una performance impecable a la realització televisiva d’aquest premi, mostra de la bona salut que gaudeix la televisió pública del país nòrdic en quant a música.

 
 
 

És al 2013 quan actuen a San Francisco davant de convidats ben especials, com el príncep Haakon Magnus i la seva esposa, que no volien perdre’s l’esdeveniment, i James Hetfield de Metallica i Robb Flynn de Machine Head, fans declarats de la banda. Va ser llavors quan Metallica els va reclutar per la que seria una de les gires més populars que han fet fins al moment com a teloners del grup americà. Tot i que els van capar el so per no destacar en excés, com és habitual en macro shows d’aquesta mena, Kvelertak van superar de sobres als llegendaris Metallica.

Retornant al disc Nattesferd (‘viatger nocturn’) és una aposta carregada d’adrenalina, amb un estil radiant, més proper als pilars del rock clàssic, però amb una entrega del directe indòmita i salvatge.

La coberta, tan cuidada com tots els seus discos, és de l’artista gràfic Arik Roper, àmpliament reconegut per fer els dissenys de bandes com The black crowes o Sunn O))), il·lustracions per l’MTV o la Warner Bros.

En definitiva, Kvelertak destil·la tones d’actitud, si ja els hem pogut veure al Primavera Sound, amb Metallica, Slayer o Anthrax aquest 2019 és el moment de fer-ho amb Mastodon. Cita imprescindible per als amants del rock ben parit.

 

Més informació:

Recomanat per Amaya Lomba. Bib. Central. Cerdanyola.

15/11/2018