Recomanació

Ara som gegants

Dausà, Joan

[Figueres] : Promo Arts, DL 2018

"Ara som gegants" (PromoArts, 2018) és la cançó que obre el tercer disc del mateix títol d’aquest músic, actor i doblador català.

L’àlbum està format per 10 temes en total (i 40 minuts) de música intimista que miren la vida amb esperança sense abandonar una melancolia vital. Aquest nou àlbum conté una evolució artística coherent sense renunciar a la malenconia ni a l’emoció dels seus dos discs anteriors però amb la introducció de temàtiques més socials com la pèrdua dels records a “Obriu-me el cap” o la superació personal i col·lectiva a “Ara Som Gegants”.

Novament Dausà ens sedueix amb un microcosmos particular de lletres que impregna l’ambient on ens trobem i no ens deixa indiferents. El mateix que els hi va passar al miler d’espectadors que van aconseguir traspassar la seva dimensió en la presentació del disc en directe, al Tibidabo, el passat mes de maig, dient “hola” en llenguatge morse, amb la llanterna dels mòbils, a la ciutat de Barcelona.

Dos discs d’estudi, “Jo mai mai”(2012), “On seràs demà?”(2014) i un en directe, “La Festa Final”(2016) fan que Joan Dausà s’hagi convertit en un músic de referència dins del panorama musical català.

Si heu vist la pel·lícula Barcelona nit d’estiu (2013) us vindrà a la ment Joan Dausà en aquell sopar d’un grup d’amics on sortia amenitzant una tertúlia mentre de fons escoltàvem “jo mai mai”, un dels temes de la seva banda sonora que ell va compondre i per la qual va guanyar el Premi Gaudí a la millor música original (2014).
Igualment repetia com a compositor i actor en la segona entrega de la pel·lícula de Dani de la Orden, Barcelona noche de invierno (2015).

 

Més informació:

Recomanat per Elisabet Torrell. Bib. Central. Terrassa

14/11/2018