Recomanació

Pregària al mar

Hosseini, Khaled

Lleida : Milenio, 2018

Quan la guerra és a punt d’esclatar i tot el que coneixes a punt de desaparèixer; Quan tornes a casa i casa teva ja no hi és perquè ha estat bombardejada; Quan ja no pots viure al teu país i has d’emprendre un viatge no saps ben bé cap a on;  Què li diries al teu fill? 
Khaled Hosseini amb una sensibilitat desbordant es posa a la pell d’un pare que escriu una carta al seu fill petit on li parla de la seva vida a Homs i altres parts de Síria abans de la guerra i reflexiona sobre el futur, a punt d’embarcar cap a una nova vida. En prosa poètica, l’autor escriu una obra breu de poques però colpidores i  profundes paraules que traspuen angoixa, inseguretat, por.

Amb llenguatge directa l’autor fa una crida a la solidaritat amb els milers de refugiats que es veuen impel·lits a fugir dels seus països per la guerra.
Les paraules van acompanyades de belles il·lustracions, igual de commovedores i evocadores, de Dan Williams. Les seves aquarel·les plenes de colors i detalls en la primera part del llibre, es tornen més fosques a mesura que avança l’argument. 

Petita però magnífica obra per a totes les edats amb una completa coordinació entre text i il·lustració que no et deixarà indiferent.

Més informació:

Recomanat per Mª Pilar García. Bib. Joan Petit i Aguilar. Sant Feliu de Codines.

21/10/2022