Recomanació

Sexismo cotidiano

Bates, Laura

Madrid : Capitán Swing, DL 2017

A diari, les dones són víctimes d'abusos verbals o físics, explotació, menys-teniment i invisibilització.

L'abril de 2012 Laura Bates va iniciar el projecte de Everyday sexism (Sexisme quotidià) que consistia en una pàgina web que té com a objectiu fer pública l'experiència sexista que pateixen les dones publicant-les en aquest pàgina. La importància del projecte està en la centralitat de l'experiència i de les experiències compartides que permeten visibilitzar el que, per ser quotidià, resta ocult i així fer més evident la dominació. A través de l'experiència allò que es viscut per les dones com a individual i personal esdevé comú, compartit i sistèmic i, així, donar el pas per superar-ho.

L'èxit del projecte ha permès que s'hagi reproduït en 24 països més i al Twitter en cadascú d'aquests.

El llibre, però, no és només un recull de les publicacions a la pàgina web, sinó que li permet a Bates  pautar aquestes experiències i agrupar-les temàticament, donar-los una visió més global per a tenir un punt de vista més sistèmic sobre el sexisme. Així mateix, complementa les experiències amb dades estadístiques oficials i diversos estudis sobre el sexisme.

El llibre esdevé un instrument per a que les dones prenguin consciència que les situacions d'abús i assetjament que pateixen no són una conseqüència dels seus actes, sinó de la seva posició dins el patricarcat i de tot un sistema cultural i de dominació i de l'acció de tots aquells que conscient o inconscientment l'alimenten.
 

Més informació:

Recomanat per David Garcia. Bib. Central. Cornellà de Llobregat

02/01/2019