Recomanació

El Cerebro femenino

Brizendine, Louann

Barcelona : RBA, DL 2007

L’autora, Louann Brizendine, ha estat pionera en la investigació neuronal femenina mostrant com l'estructura del cervell femení determina el pensament femení, el que valoren les dones, com es comuniquen, i què els agrada. 

Als inicis de la seva etapa com investigadora, la Dra. Brizendine descobreix que gairebé la totalitat de les dades clíniques existents a la neurologia, psicologia i neurobiologia estaven centrades exclusivament en el cervell masculí. Va entendre la necessitat de disposar d’informació sobre el  cervell femení, i esdevingué pionera en  estudiar i tractar les funcions cerebrals de les dones.
En el cervell femení la Dr. Brizendine ens ofereix les seves investigacions científiques en un llibre molt accessible que ens mostra la interacció entre el cervell i el cos, i el comportament de les dones.

Ja publicat fa uns anys aquest llibre ha estat traduït a més de trenta idiomes. Cal destacar que ens trobem davant un llibre molt ben estructurat on cada capítol és una etapa de la vida del cervell la dona: infància, adolescència, maternitat, lactància, menopausa... ajudant d’aquesta manera al lector a comprendre millor l’evolució de la persona, les emocions associades a cada etapa vital, i com connecten amb els canvis neuronals. 
Per exemple, ens explica per què les donen són més comunicatives que els homes, les diferències bàsiques entre els cervells masculins i femenins, i també ens explica per què les dones tendeixen a formar enllaços més profundes amb les seves amigues que els homes fan amb els seus homòlegs masculins.

Tot plegat, es tracta d’un bon exemple de llibre de ciència divulgativa que ens acosta els misteris del cervell als que no som especialistes en aquesta matèria.

Per una altra banda, és un llibre sobre neurologia que ha inspirat una comèdia romàntica protagonitzada per Whitney Cummings i Sofia Vergara.
 

 

 

Més informació:

 

Recomanat per Esther Ruiz. Bib. La Florida. L'Hospitalet de Llobregat

07/11/2022