Recomanació

Mujeres y poder :

Beard, Mary

Barcelona : Crítica, 2018

Coneixem Mary Beard sobretot gràcies als documentals emesos per televisió sobre història clàssica i Roma. Uns programes certament divulgatius presentats de manera original per la professora d’Antiguitat clàssica de Cambridge. A banda, va ser reconeguda amb el premi Princesa d’Astúries de Ciències Socials l’any 2016.

En aquesta ocasió Beard ens proposa amb aquest títol, la lectura de dues conferències seves que relacionen les dones amb l’accés al poder. Un poder sotmès a l’embat dels homes i del patriarcat, que quan es dona és jutjat, menyspreat i comparat amb el sexe masculí. Els seus exemples passen per figures literàries i de la mitologia grega: començant amb Penèlope i la relació amb el seu fill Telèmac, fins a la figura de Medusa, Atenea, Io o Eco. En la segona part, ens mostra casos actuals de polítiques com Angela Merkel, Theresa May i Hillary Clinton que han hagut de fer front al sistema de poder imperant per fer valdre la seva veu i vàlua. Tot plegat, amb il·lustracions que reforcen el seu discurs.

En definitiva, un llibre molt recomanable i de lectura ràpida que ens ofereix una mirada del passat fins als nostres dies, d’un aspecte de la història de les dones poc valorat com és l’accés al poder.

 
 
 

Més informació:

Recomanat per Núria Tuset Páez. Bib. Can Mulà. Mollet del Vallès.

07/03/2019