Recomanació

Vértigo

[Barcelona] : RBA, 2008

Per alguns crítics és considerada com una de les millors pel·lícules de la història i una de les més importants de la carrera del director britànic Alfred Hitchcock. El seu guió està basat en la novel·la "D'entre els morts" de Pierre Boileau i Thomas Narcejac. La pel·lícula guardonada amb dos premis Oscars: a la millor direcció artística i al millor so. Cal destacar també la banda sonora del compositor Bernard Herrmann.

James Stewart, interpreta un detectiu retirat , que pateix vertigen i un fort trauma després de l'accident d'un company durant una persecució. Li encarreguen investigar una dona, interpretada per Kim Novak, amb la que s'obsessiona, tenint ella un doble paper de femme fatale i de dona misteriosa i aparences que no són el que semblen, amb una trama intel•ligent amb un desenllaç sorprenent.

És un magnífic relat de misteri i suspens psicològic, amb una atmosfera per moments asfixiant on tracta temes com l'obsessió, el desig i els ideals i una gran interpretació dels dos protagonistes. Un clàssic que no deixa mai indiferent.
 
 
 

Més informació:

Recomanat per Sandra Serrano. Bib. Joan Margarit. Sant Just Desvern

29/05/2019