Recomanació

Aglutinació

Miralles, Joan Jordi

Barcelona : Edicions 62, 2018

"Aglutinació" és la novel·la més recent del Joan Jordi Miralles, i ha estat guardonada amb el premi Joanot Martorell 2018, un reconeixement més a la seva premiada trajectòria literària.

El protagonista arriba a Londres. Fuig, però no serà fins al final que es descobrirà el misteri que l’empeny cap a aquesta fugida desesperada en cerca de l’anul·lació del record i de la culpa mitjançant un camí ple de sexe, alcohol, precarietat i desídia.
 
Com en anteriors llibres, l’autor no es lliura a assolir la complaença del lector; ans al contrari, et situa en una posició incòmoda com a lector; en aquest cas, tot interpel·lant-te des de la segona persona del singular, amb la qual cosa et sents obligat des del primer moment a compartir les situacions desagradables, desmesurades, miserables, que viu el protagonista.

Com sempre també, però el J.J. Miralles t’ofereix un contrapunt d’humor negre i ironia, de sentiments vívids, així com una magnífica prosa, intensa, íntima, que el situen entre els escriptors més interessants del panorama literari actual. 

 

Més informació:

Recomanat per Maite Pinteño. Bib. Josep Soler i Vidal. Gavà.

27/12/2018