Recomanació

Millora la salut ginecològica amb ioga i meditació

Gurukarm Borràs-Boneu, Maglòria

Lleida : Pagès, 2018

La corresponsabilitat i la col·laboració entre pacients i professionals del món de la salut actualment és ja una premissa essencial en qualsevol procés curatiu i preventiu. Es considera que és un punt de partida a partir del qual l’èxit en la sanació i el benestar pren una força especial. Han quedat enrera els posicionaments passius dels malalts que es lliuren a la ciència i als metges sense cap altra expectativa unidireccional que la de rebre solucions amb actitud passiva per part dels equips mèdics. Aquest llibre és un recurs de gran valor per actuar de forma responsable amb la pròpia salut, des d’una visió holística i amb eines per aprofundir en l’autoconeixement anatòmic femení. 

L’obra ofereix un programa amb fonaments teòrics i pràctiques clares per a la millora de la salut ginecològica de les dones basat el ioga kundalini i la meditació. Es basa en la connexió entre els cossos físic, emocional, mental i energètic de les dones i ofereix exercicis per tal que cada dona pugui experimentar el vincle entre ells i millorar aspectes interns i també de relació amb l’entorn. El context sota el qual està escrit parteix d’una visió profunda de la feminitat, d’una voluntat d’autoexploració i d’augment de la consciència com a dones.

Inclou un seguit de pranaiames que unifiquen el treball muscular i la respiració. També descriu amb detall diverses asanes classificades segons la part física on es concentra l’exercici. N’hi ha que van dirigides al sòl pelvià, d’altres al dolor còlic de la menstruació, a l’intestí, i molts més. Tan l’explicació com les fotografies són clares i pedagògiques per tal que de forma individual o grupal es pugui dur a terme la proposta fàcilment. Per últim hi ha una secció de meditacions guiades i alguns consells ginecològics pràctics.

La doctora Maglòria Gurukarm Borràs-Boneu, autora d’aquest llibre, és llicenciada en medicina i cirurgia i està especialitzada en la salut de les dones. S’ha format en medicina holística i aiurvèdica i és, també,  professora de ioga i meditació. 

 

Més informació:

Recomanat per la Biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts.

16/10/2018