Recomanació

Gramática de la lengua china

Yip, Po-ching

Madrid : Cátedra, 2015

L’obra que presentem és un compendi de gramàtica xinesa que s’adreça tant a estudiants i professorat de llengua xinesa, com també a tota aquella persona que vulgui conèixer els trets distintius d’aquest idioma oriental.

El contingut de l’obra està organitzat a partir de cinc grans blocs: una introducció on s’estableixen els punts bàsics i previs a tenir en consideració, una part on es parla dels diversos aspectes de la frase nominal, una altra part que fa referència a la frase verbal, un apartat pel que fa a l’oració en el seu conjunt i, un últim bloc que inclou una mostra de textos traduïts i un glossari pensat per ajudar a la comprensió dels exemples que apareixen al llarg de tot el llibre.

Els autors elaboren, doncs, una obra entenedora, clara i ben estructurada on es poden trobar tant conceptes bàsics com també de més avançats. El llibre no inclou material d’acompanyament en suport físic, però en el pròleg es cita una pàgina web des d’on es té accés a uns quants arxius, a través dels quals es pot escoltar la pronunciació real.  

Recomanat per Sol Teixidó. Bib. Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar

02/03/2019