Recomanació

Meteorologia extrema :

Costa, Marcel

Barcelona : Albertí, 2018

Actualment estem acostumats a sentir als mitjans de comunicació quan es produeixen fenòmens meteorològics molt destacats frases com: això no passava des de l’any...

Però segur que si ens parem a pensar segur que recordem algun fet espectacular ocorregut en la nostra població o ciutat que s’hi assembla.

Aquest llibre que us recomanem, escrit per dos experts com són en Jordi Manzon Bueso i Marcel Costa Vila, la curiositat històrica es pot veure satisfeta. El Jordi Manzon és físic i doctor en Ciències Físiques per la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment és el president de l’Associació Catalana de Meteorologia; en Marcel Costa és biòleg i professor de les ciències de l’ensenyament a l’Institut Obert de Catalunya. Té el càrrec de vocal de la junta directiva de l’Associació Catalana de Meteorologia.

Així doncs, si teniu curiositat per saber com es van produir els aiguats, nevades, tornados (que n’hi ha), grans onades de calor o grans sequeres a Catalunya no deixeu de consultar aquest llibre. El llenguatge que utilitzen els autors és molt clar, eviten els tecnicismes que acostumem a sentir i que no ens diuen res. Al contrari, està ple d’explicacions molt entenedores, acompanyat de fotografies de les conseqüències que va provocar aquell fenomen, o fins i tot de retalls de la notícia apareguda als diaris. És en fi, la mena de llibre que t’emportes en préstec i et permet llegir els capítols en desordre, doncs no cal una continuïtat lineal per entendre’l. 

Recomanació feta per: Sara Codina. Biblioteca Central de Terrassa

02/11/2018