Recomanació

La Pequeña forastera :

Nagabe

Barcelona : ECC, 2017-

La Pequeña forastera de Nagabe és una rara avis entre els centenars de còmics manga (o còmics japonesos) que es publiquen cada any al nostre país. Amb una sensibilitat especial, l’autor ens porta a un món a cavall entre els contes infantils i la fantasia gòtica, per explicar-nos la complicada relació d’amistat entre una nena petita i un monstre.

Imaginem-nos un món on els humans viuen tranquils, però que en sortir dels límits ens trobéssim a uns éssers terribles: uns monstres que, si els toquem, ens convertiríem en unes bèsties, igual que ells. En aquest context ens trobem a la nostra protagonista: una nena petita que viu en aquest món exterior, protegida per un monstre a qui ella anomena “doctor” i que no gosa tocar-la, per tal de no contagiar-li la malaltia.


Amb la millor tradició dels contes publicats per fascicles, cada volum de la sèrie obre una porta per tal de conèixer millor aquests personatges i aquests móns, a mig camí entre el malson i la fantasia.


Nagabe, l’autor de l’obra, va ser protagonista del darrer Saló del manga de Barcelona, i sens dubte, és una de les veus a seguir de la nova generació d’autors de còmics japonesos.

Recomanat per Daniel Rio Romo, Biblioteca Central d'Igualada

15/01/2019