Recomanació

Belleza

Kerascoët

Bilbao : Astiberri, 2018

Belleza, la darrera obra de la parella de dibuixants francesos Marie Pommepuy i Sébastien Cosset, amb guió de Fabien Vehlmann, suposa un pas més en l’arriscada carrera d’aquests il·lustradors.

Després de seduir-nos amb la història de fantasia fosca Preciosa Oscuridad, a Belleza s’introdueixen al món del conte tradicional, però amb plantejaments pensats per al públic adult. Com en els contes que llegíem de petits, trobem a “Hedionda”, una jove poc agraciada que es dedica a netejar peix, essent maltractada pel seu entorn per la seva condició de lletja i pudent. Un dia salva una fada i aquesta li concedeix un desig: tothom la percebrà com si fos la persona més bella del regne. A partir d’aquí, amb una narració àgil i uns dibuixos magistrals, que només fan servir el blanc, el negre i el daurat, veurem que ser bella no li porta tants beneficis com es podia pensar en un primer moment. Tothom, ja sigui per admiració o per enveja, acabarà creant-li problemes. En aquest còmic trobarem prínceps que lluiten per ella, traïcions i girs de guió difícils d’anticipar.

Si teniu ganes de llegir un còmic que reinterpreta els contes tradicionals amb una òptica trencadora, Belleza és una bona (i original) opció.

Daniel Rio Romo, Biblioteca Central d’Igualada.

04/06/2019