Recomanació

Per què la infància :

Tonucci, Francesco

[Barcelona] : Edicions Destino, novembre del 2019

Per què la infància no és un manual sobre com educar els nens i nenes, és un testimoni directe, un seguit de reflexions i pensaments sobre la manera com els adults intenten educar i formar els infants sense tenir en compte, moltes vegades, que cada nen i cada nena té totes les capacitats i habilitats innates per a aprendre i viure lliurement.
 
La infància pot ser considerada com un període d’espera, de preparació per a les coses importants de la vida que se sabran enfrontar millor o pitjor gràcies al mèrits dels adults i dels educadors. Però també es pot considerar com el període més intens de les coneixences i les habilitats amb què tot nen i nena està dotat des de la concepció. Els infants són persones plenes a les quals cal escoltar i valorar.

Francesco Tonucci, és pedagog i dibuixant especialitzat en educació infantil, que al llarg de la seva trajectòria i a través de les seves tires còmiques ha retratat les carències del sistema educatiu, i la falta d’empatia amb els infants per part dels adults.
En definitiva, aquest llibre reflexiona  sobre la necessitat de veure els nens com a éssers amb talent que mereixen tenir el seu propi espai a la societat.

 

 

 

Més informació:

Recomanat per Bib. Can Milans. Caldes d'Estrac. 

17/03/2021