Recomanació

La Música es vida :

Albero, Jordi

[Almería] : Létrame Grupo Editorial, 2021

Nascut a Barcelona, el 1958, Jordi Albero és cantautor, compositor, coach musical i bibliotecari. Si li pregunteu a què es dedica us dirà: “sóc bibliotecari de dia i músic de nit”.

“La Música es vida” és una de les seves frases favorites ja que segons diu Albero “la música és present ja abans de néixer perquè la sentim des del ventre de la nostra mare a través dels batecs del seu cor, i és un element amb el qual ens sentim identificats després de néixer i durant tota la nostra vida. Fins i tot, de vegades, els nostres familiars també hi posen música per acompanyar-nos al final de la nostra vida”.

Al llibre “La Música es vida” hi podem trobar 5 capítols escrits d’una sola vegada, i un 6è capítol afegit que Jordi Albero va escriure durant el març del 2020, a partir de l’estat d’alarma. Diu Albero: “Durant la pandèmia també ens va acompanyar la música mentre estàvem confinats a casa des del balcó, amb el “Resistiré” del Dúo Dinàmico i amb el grup revelació d’aquell moment, els Stay Homas”.

Aquest és un llibre interactiu que incorpora diferents codis QR que es poden capturar amb el mòbil i això et permet veure i gaudir del vídeo de la cançó a YouTube, per exemple. Ara bé, el llibre es pot llegir d’una tirada, sense escoltar les cançons que s’hi amaguen al seu darrere, o bé llegir-lo més a poc a poc, seguint cançó a cançó cadascun dels seus paràgrafs. Per exemple, al capítol de “Felicitat i música” Jordi Albero ens convida a escoltar la cançó “Paraules d’amor” de Joan Manuel Serrat.

En qualsevol cas, és un llibre recomanat per passar una molt bona estona tal i com ens explica Albero en una entrevista al canal semifusa TV enregistrada al mes de maig de 2022:

 

 

Algunes de les cançons que incorpora el llibre podeu escoltar-les en aquesta playlist: 

 

 

 Més informació:

​Recomanat per Elisabet Torrell. Bib. Central. Terrassa

12/07/2022