Recomanació

La Casa

Roca, Paco

Bilbao : Astiberri, 2015

Guanyadora del Premi al Millor Còmic Nacional 2015,  el còmic de Paco Roca publicat per Astiberri és una obra plena de ressons autobiogràfics de la vida de l’autor valencià, que el va fer després de la mort del seu pare i el naixement del primer fill.

Narra la història de tres germans que tornen a la casa familiar on van créixer just un any després de la mort del seu pare. La primera intenció és arreglar la casa per vendre-la, però removent objectes, netejant l’interior i arreglant el jardí els records comencen a bategar de nou i el que era un simple trobada de germans acaba sent un viatge als millors records del passat, un viatge per la memòria familiar que els uneix de nou.

En Paco Roca ofereix un còmic amb un to molt càlid i proper, familiar. A l’hora de descriure el seu pare i la relació entre els germans, utilitza una narrativa que barreja escenes del passat i del present, aconseguint assolir un clima ple d’intimitat i emocions pausades que submergeixen al lector en una preciosa història sobre els lligams sentimentals i el seu significat.

 

Més informació:

Recomanat per Bib. Martí Rosselló i Lloveras. Premià de Mar. 

13/09/2022