Recomanació

El Riu

Heller, Peter

[Barcelona] : Símbol Editors, febrer de 2020

Peter Heller va néixer a Nova York l’any 1959 i exerceix com a periodista en l’actualitat, compaginant la seva professió amb la d’escriptor. L’autor, encara que en l’actualitat viu a Denver, Colorado, en la seva infantesa va viure a Nova York i es va formar al Dartmouth College de New Hampshire. Gràcies a la seva tasca professional, el periodista ha passat per diferents mitjans de comunicació, com la National Public Radio (NPR), l’Outside Magazine, el Men’s Journal o la National Geographic Adventure.
 
En una altra faceta de la seva activitat laboral, l’autor ha escrit, entre altres, un informe sobre les activitats de l'organització de conservació marina Sea Shepherd Conservation Society i ha col·laborat en el film The Bay (2007), en denúncia de la mortaldat dels mamífers cetacis al Japó, treballs que plasmen la preocupació de Heller per la destrucció del planeta i del medi natural. 
És en aquest sentit que la novel·la que presentem entronca amb la seva passió per la natura i és una defensa aferrissada del nostre planeta i del medi ambient, a més de ser un cant a l’amistat. L’acció de la novel·la es desenvolupa durant el viatge que fan dos amics, en Jack i en Wynn, remuntant un dels rius que desemboquen a la badia de Hudson, al Canadà. En aquest recorregut, el dos companys s’assabentaran de la misteriosa desaparició d’una dona en un dels trams del riu, cosa que serà el desencadenant de l’acció juntament amb l’amenaça d’un incendi forestal i la impossibilitat de demanar ajuda per a ser rescatats.
   
Aquesta novel·la és la més exitosa de l’autor fins ara, però no l’única, ja que prèviament ha publicat The Dog Stars (2012), The Painter (2014) i Celine (2017). Heller, en El riu, no només construeix una trama que manté el lector enganxat fins al desenllaç, sinó que, a més, busseja en la relació d’amistat dels dos amics i en les seves històries particulars, mentre reflexiona sobre l’amistat i la vida, en general, i la literatura i el fet d’escriure en particular, amb constants referències a clàssics del gènere. Molt recomanable per al lector que, a més de cercar una bona trama, busca alguna cosa més. Bona lectura!

Més informació:

Recomanat per Bib. Districte 6. Terrassa

24/11/2021