Recomanació

L’autor del llibre és un indi nascut a la reserva de la tribu Spokane (Washington) el 1966. De ben petit ja era un apassionat de la lectura i va aconseguir estudiar fora de la reserva, fina a arribar a la universitat de Gonzaga i convertir-se en guionista i escriptor de literatura juvenil.

El Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada és una història divertida que parla d’un noi (indi) que decideix estudiar fora de la reserva (com l’autor). En Júnior aconsegueix tirar endavant amb els estudis però topa amb les dificultats de ser un indi enmig dels blancs quan és a l’institut, i un indi que vol anar amb els blancs quan és a la reserva. I això li comporta rebre més d’un cop de puny. Però això (com diu ell) són coses que passen...

L’humor és una constant en aquest llibre, i és la manera que troba l’autor per explicar-nos la vida i la mort des del punt de vista d’un jove indi que vol tenir un futur digne. Mort, alcoholisme, relacions personals... són alguns dels temes que queden reflectits a la novel·la que es llegeix d’una tirada gràcies a les grans dosis d’humor que en Sherman Alexie hi ha abocat.

Més informació:

Recomanat per Marta Quer. Bib. Can Coromines. Sant Pol de Mar.

04/01/2021