Recomanació

Big data: atrapando al consumidor

Valls, Josep-Francesc

Barcelona : Profit, 2017

Disposar de les dades dels clients és la base de l'èxit de l'empresa del futur. Gràcies a les grans i petites dades -analítqiues, algoritmes-, som capaços de conèixer fidelment les necessitats i aspiracions dels consumidors. Si sabem utilitzar bé aquestes dades, podrem entendre com hem d'establir una bona relació amb el nostre client / consumidor.

L'empresa del futur acompanya al client en el seu recorregut de compra -abans, durant i després-, i intervé en cadascuna d'aquestes fases creant quants punts de contacte siguin necessaris per a facilitar-li un bon procés de compra.

Els passos següents de les empreses passen per la preparació de la proposta de valor, millorar el nostre producte, oferta, preu i altres avantatges competitius per aconseguir fidelitzar el client / consumidor.

D'aquesta manera, les empreses del futur, sigui quin sigui el seu nivell de robotització, només seran sostenibles si es converteixen en centres d'innovació que acompanyen els clients en el seu recorregut de compra. Desapareixeran les fronteres entre les marques de fabricants i les dels distribuïdors, buscant cadascuna la millor posició en la cadena de valor. I encara que perdran una part del poder de negociació actual, els nous models d'ingressos els permetran obtenir més beneficis participant en molts més negocis.

*Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

19/03/2019