Teoria general de l'oblit

Agualusa, José Eduardo

[Barcelona] : Edicions del Periscopi, 2018

La història arranca durant la vigília de la independència d’Angola. La protagonista, la Ludo, una noia portuguesa temorosa per la revolució es reclou del món exterior durant vuit anys. Una historia estranya, commovedora, basada en fets reals, tot i que el llibre és pura ficció.
Molt ben traduïda pel traductor i bibliotecari, Pere Comellas i alhora molt ben editada, tal i com ens té acostumats l’Editorial Periscopi.

Us la recomanem perquè Jose Eduardo Agualusa , (Angola, 1960)  sap embolcallar-nos amb la seva prosa i seduir-nos amb un relat molt original, colpidor i sobretot tremendament poètic.

Per fer-vos una idea de com n’és de poètica i suggeridora la prosa, us deixem alguns encapçalaments de capítols: Sobre les relliscades de la raó, Els dies llisquen com si fossin líquids, La subtil arquitectura de la casualitat, El paradís és l’espai que ocupem en el cor dels altres... o el què diu l’escriptor Mia Couto sobre l’autor:   “Agualusa és un traductor de somnis” ...està tot dit. És d’aquells llibres dels que te n’emportes un bon regust de la història però sobretot un munt de frases bones!
Confessem que som fans del periodista Xavier Aldekoa i trobar-nos un pròleg seu que ens emmarca el context d’Angola i  la història de la Ludo és un altre dels detalls de l’editor.
 
Vinga, assaboriu-la i ja ens direu!
 

Més informació:

Recomanat per Montse Serra. Bib. Sant Valentí. Navarcles.

13/03/2019